На Летище София вече започнаха да пристигат българи от Великобритания. На тях ще им бъде направен задължителен антигенен тест при кацането, който определя и колко дълга да е карантината им - 10 или 14 дни.
 
Първият самолет от Лондон кацна у нас минути след 12 часа. Екип на Bulgaria ON AIR посрещна първите българи, които стъпиха на родна земя, след като бяха блокирани във Великобритания. Тествали са ги още на пистата в специално пригодени за това бусове. Някои от пътниците смятат тестването за излишно.
 
А здравните власти днес на редовния брифинг обявиха, че е започнала подготовката за посрещането на сънародниците ни от Острова.
 
"Само днес на летище София ще кацнат 8 самолета от Великобритания, плюс два във Варна и Бургас. Навсякъде е създадена организация тези хора да бъдат изследвани на летището. Това много затруднява нашата работа, защото трябваше спешно да се направят екипи, които да поемат 24-часово дежурство", заяви главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.
 
Той предварително се извини на пътниците за забавянето, което ще се наложи да изтърпят. 
 
"Така или иначе 3-4 дни спаха по летищата. Предполагам, че в рамките на час и половина ще можем да обработим един самолет", отбеляза доц. Кунчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase