Снимка: БГНЕС
fallback
Общ преглед
В катедралния храм "Св. Александър Невски" Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит оглави празничната служба на Бъдни вечер.
 
"Бъдни вечер е един от най-важните семейни празници, както и денят преди раждането на Христос. Нека нищо да не смущава радостта ни днес, защото в тази пресветла нощ изгрява надежда за целия човешки род. Нека временните трудности и изпитания не подкопават вярата ни, но да преминаваме през тях с твърдост и с благодарност към Бога за всичко, с кротост и смирение пред Божията воля, защото живеем ли или умираме, Господни сме. Благодатта и мирът на раждащият се днес богочовек Господ Иисус Христос да бъдат с всички нас. Благословена да бъде празничната трапеза на Бъдни вечер във всеки дом. Честито Рождество Христово!", поздрави той християните
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 3 години

Трябва да уважаваме себе си.Трябва да уважаваме светините си.Патриархът е част от светите за нас неща, Църквата, Православната Църква!Няма значение какво мислите за него, той е част от Светинята докато е там.

6

Анонимен

преди 3 години

Колко е стар, обаче не обърка племенницата със починалият син, споменавайки дъщеря си. Както един кандидат за президент. Те пък, в тази псевдоковидпсихобъркотия взеха че го избраха. Свят!

5

Анонимен

преди 3 години

Тия на снимката знаят ли, че не трябва да се молят в храмовете с маски?

fallback