Снимка: БГНЕС
fallback
2020 година беше различна в много отношения. Тя донесе промени в много аспекти на личния и обществения живот и разтърси икономиките в цял свят.
 
От началото на 2020 г. до края на октомври българите, които работят зад граница, са изпратили на близките и семействата си в България едва 316,7 млн. евро. Това е със 721,7 млн. евро (1,43 млрд. лв.) по-малко, отколкото за периода януари-октомври 2019 г., когато в страната са влезли близо 2 млрд. лв.
 
За октомври спадът е с 86 млн. евро (спрямо същия месец на 2019 г.) - през десетия месец на годината преведените пари са 12,4 млн. евро, а това пък е с почти 1 млн. евро по-малко, отколкото са били през септември 2020 г. (13,1 млн. евро).
 
Тази година най-слабият месец е бил април, когато емигрантите са превели 10,5 млн. евро. Това е прецедент в статистиката от последните 10 години до момента (актуалните данни на БНБ започват от 2010 г.). Причината вероятно се крие в това, че в края на март пандемията от COVID-19 принуди почти всички държави по света да въведат ограничения, който имаха за цел да намалят разпространението на вируса. Рестрикциите оставиха без работа милиони хора в целия свят и засегнаха предимно сектори, в които работят именно имигранти.
 
Цялата статия можете да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Анонимен

преди 3 години

До 50Напротив, най добре се живее в евтина държава със западни доходи. Ти просто си некадърен руски ***,дето дори не си е направил труда да си смени клавиатурата

66

Анонимен

преди 3 години

До ГосТНедей да съдиш другите по себе си. Това че ти си дявол, не значи че ние сме

65

Анонимен

преди 3 години

До до 20 години За съжаление мокрите ти мечти няма да се сбъднат. По скоро ще се разпадат деградиралите западни клoakи от многото навлеци на социалните им системи.

fallback