2020 година донесе огромни загуби за много бизнеси - един от тях е и фризьорският. Въпреки въведените ограничения заради пандемията, довели до затварянето и на салони, за стилист Кръстю Капанов годината е белязана от късмет и успех. 
 
"Трудностите ме амбицират и така, както досега са се развивали нещата, аз съм се опитал да ги поддържам такива, каквито трябва да бъдат", каза той в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
От вкъщи до офиса и обратно. По този начин преминава по-голямата част от 2020 година за доайена във фризьорството и коафьорството. Човекът на пътешествията и световните подиуми на красотата казва, че годината като цяло е била трудна за бранша.
 
"Слаба, много слаба година, доста колеги се възползваха от мярката 60/40, други все още се лутат. Има и съкратени, много съкратени хора, и хората търсят начин да преживеят. Но ето, аз тази година не съм спрял, не съм легнал да почивам, търся винаги новото", каза стилист Капанов.
 
През месец октомври коафьори и фризьори от над 100 държави от цял свят идват в България, въпреки световната пандемия.
 
"Една година, в която имах успех. 23-ят международен фестивал на прическата се осъществи. Точно имах някакъв късмет, че имаше някаква пауза, затова че можеше да се провеждат събития", заяви събеседникът.
 
След 60 години с гребен и ножица в ръка, Капанов не обича клишетата, но казва, че карето и тази година е на едно от водещите места в предпочитанията на дамите. 
 
"Нещата трябва да се правят преди тези празници. Тоест боядисване кичури и всички неща, които изискват много време, трябва да се направят. И най-важното - подстригването, независимо при мъжа или при жената. Има жени, които могат да си направят много неща, с едно добро подстригване", подчерта още той.
 
В навечерието на 2021 година стилист Капанов ще изпрати старата 2020 и с личен празник. Точно на 30 декември той ще навърши 79 г. Пожелава си през 2021 г. да отпразнува подобаващо юбилейните 80, без ограничения.
 
"Смятам да направя едно голямо събитие, ако съм жив и здрав, разбира се", каза доайенът във фризьорството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase