Снимка: БГНЕС
Нова година ще се празнува, но хората ще се събират в затворени помещения, където няма вентилация, никой няма да спазва мерки. Ясно е, че много наши колеги ще празнуват и в заведения. Вече се видя, че има такива, които досега не спазваха ограниченията. Това каза в ефира на БНТ председателят на сдружението на заведенията у нас Емил Коларов по повод решението ресторантите и нощните заведения да останат затворени поне до 31 януари.
 
По думите му това решение не е изненада за представителите на бранша, тъй като представлява "поредното обещание към сектора, което не е спазено."
Още по темата
 
"Мерките остават, но не се затягат. Заболеваемостта ще продължи да расте още дълго време, докато не се затворят обекти и места, където се събират повече хора и струпванията са много по-големи от тези в заведенията - това са големите нехранителни магазини и коледните базари", коментира той. Според него браншът се е превърнал в изкупителна жертва.
 
Той бе категоричен, че заведенията не са най-големият разпространител на заразата, а определянето им за такива е дискриминация към целия бранш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase