Снимка: Кадър БНТ

Д-р Снежана Бакърова е общопрактикуващ лекар в село Смилян и освен за пациентите в голямото родопско село, тя се грижи и за населението на още 30 села и махали в района.

"Натискът върху здравната система е много голям, всички лекари сме много уморени, а някои са на ръба на изтощението. Пациентите са много стресирани и това е картината в цялата страна", сподели пред БНТ д-р Бакърова.

"Но светът е оцелял в много пандемии и аз съм сигурна, че всички заедно ще победим - с малко повече доверие от пациентите и малко повече разбиране от страна на институциите", сподели д-р Бакърова.

"Медиите - с малко повече позитивизъм да предават посланията на хората, нека да има малко повече хубави примери и практики, за да се вдъхне една самоувереност и да се премахне това напрежение", допълни д-р Бакърова.

По думите й за нея не е напрежение да работи с толкова населени места, защото всичко е въпрос на организация.

"Аз работя при специален пропускателен режим, за да не се смесват потоците и пациентите в здравната служба да не се притесняват", допълни тя. "Няма пациент, прекрачил здравната служба, да е върнат от мен, независимо какво е заболяването му", каза още д-р Бакърова.

Мисля, че всеки трябва да се ваксинира, това препоръчвам на всички хора, сподели кметът на Смилян Чавдар Червенков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase