Снимка: КРИБ
fallback

Главният прокурор Иван Гешев и изпълнителният директор и член на УС на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) - Евгений Иванов, подписаха Меморандум за сътрудничество в Съдебната палата в София.

Документът предвижда Прокуратурата на Република България (ПРБ) и КРИБ да си сътрудничат при разработването и изпълнението на комплексни мерки за предотвратяване, своевременно установяване и санкциониране на нарушенията на нормативните правила във всички области на икономиката, съобщава Bulgaria ON AIR.

На специално внимание са поставени проблемите за опазването на околната среда, особено въпроси, свързани с "управлението не по установения ред на отпадъци от неопределен вид и произход, с което се създава опасност за живота и здравето на хората".

Работодателската организация ще оказва съдействие на прокуратурата с обективен и компетентен анализ на дейности в различни сектори на икономическия живот в страната и ще сигнализира своевременно за всички констатирани нередности, пораждащи съмнение за извършването на противозаконна дейност от юридически и физически лица.

През 2020 г. ПРБ сключи други два Меморандума за сътрудничество - с КНСБ и с КТ "Подкрепа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Бибо

преди 3 години

ЕИ ЗА ТОВА ГОВОРЯ.ЗА МУТРОГЕНЬОВЦИТЕ. ЗА ТОВА НЕМА ДЕЦА ЗА ТОВА СМЕ 6.900 000 ХИЛ. ЗА ТОВА ЩЕ БЕГАМЕ НА ВЪН. ОБСЕБЕНА ДЪРЖАВА ОТ МУШИКИ. ТУК ПРОЧЕТОХ МНОГО ТОЧНИ КОМЕНТАРИ ЗА СЪСТОЯНИЕТО И НАШЕТО БИТИЕ.

19

Уникално

преди 3 години

Да сте чели за подобни меморандуми примерно между съюз на италианския индустриален капитал и италианската прокуратура? Аз не съм чел подобно нещо. А говорят,че в Италия имало Камора,Негрета и каква ли не друга мафия.

18

Вуйчо Ваньо

преди 3 години

Обаче други новини стоят по половин ден като главни, а тая е пусната в 18.33 и за час и половина случайно е изпаднала надолу надолу в трета глуха. Кейти Пери и Роби Уилиамс са по важни.... Еййййй опасни са нашите медддии

fallback