Снимка: bTV
fallback

8 декември по традиция е празникът на българските студенти. Студентският празник се чества от 1903 г., когато се е отбелязвал 15-годишният юбилей на Софийския университет.

Тази година обаче това се случва в условията на пандемия и ограничителни мерки срещу разпространението на COVID-19, припомня bTV. Как ще празнуват студентите на 8 декември при новите мерки срещу COVID-19?

Разрешено е събиране на най-много 15 души. Ресторантите са затворени, включително и в хотелите, къщите за гости и хижите.

Засилени проверки ще има в София и страната за спазването на мерките.

Полицията ще проверява за нерегламентирани събирания. Акцията започна още вчера в местата, където студентите традиционно се събират за 8 декември.

Проверени са над 70 хотела и къщи за гости в Копривщица, Самоков и Боровец. На собствениците и управителите са връчени предписания да спазват правилата.

Проверките ще продължат до 9 декември. Властите предупреждават, че ако има масови събирания ще се налагат санкции. Глобите са от 300 до 1000 лв. за участниците и от 500 до 2000 лв. за собствениците на обекти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Jack of all trades

преди 3 години

Значи убиваме Имир (метафората е неточна) - убихте социалната държава - и после к'во 20 години - пладнешки обир, рекет, изнудване, убийства, шантаж, заплахи, заграбване на огромни части от държавата, буквално фалиране на държавните сектори от образование до транспорт и после(тия гадни комунисти)(Тодор Живков е престъпник!)(Тая държава ще се оправи когато умре и последният комунист) - оправдания за още по-големи престъпления. Живков ако е бил престъпник - вие сте изнасилвачи и убийци рецидивисти!

36

Jack of all trades

преди 3 години

Ако социалистическия режим на Тодор Живков е бил престъпен и тия всичките дето са градили тая държава 45 години са престъпници и Живков престъпник и Павел Матев престъпник тия к'ви са бе? Пришълци от друга планета направо ..... Ушев що приказваш глупости ....

35

Jack of all trades

преди 3 години

Скоро време очаквайте цените на недвижимостите да падат като велосипедист по планинска пътека и пак няма да има кой да ги купи. И пак няма да могат да си върнат и малка част от инвенстициите и няма да могат да ги изперат. Викам да ни ги подарите а? Виж к'ва хубава дума. Одържавяване.

fallback