Снимка: ВМА
fallback

Военномедицинската академия (ВМА) вече разполага с последно поколение три нискотемпературни фризера.

Те са готови за съхранение на ваксини на фармацевтичната компания "Пфайзер", съобщиха от здравното заведение.

Съоръженията ще бъдат разпределени във военните болници в София, Пловдив и Варна. Днес бе доставен фризерът в столичната болница, а утре доставката ще бъде и в другите две.

Oще по темата
Това са инверторни компресори на лидера Саньо/Панасоник, осигуряващ за първи път и единствени в света промяна на оборотите на компресорите. Инверторните компресори осигуряват и бързо достигане на желаната ултраниска температура заради по-високите обороти, посочват още от ВМА.

Чрез вакуумни изолационни панели се осигурява допълнителна площ за съхранение на ваксини, спестяваща енергия поради изключителната изолация.

Фризерите постигат температура от -50 до -90 градуса, те са 845-литрова вместимост или за 200 хиляди броя ваксини всеки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 3 години

До 4ераОписаните фризери са бая големи и с технология далеч от тази на останалите за домашно ползване. Колко да струват? Защото телевизор 90 инча е 5000лв, има и по 20000, докато такъв 32 е 200лв. Същото е и тук- нещо извън стандартните параметри винаги струва много повече. Тези ваксини все пак са много по-скъпи от фризера(Представи си да стане нещо да се развалят 100000.), така че цената му си заслужава. Поне в този случай, и да има далавера, не е голяма.

25

4epa

преди 3 години

30 000лв ЗА ФРИЗЕР- ГОЛЯМ БИЗНЕС СИ Е ТОВА !!!!!!! А НИКОИ НЕ КАЗВА КОЛКО ЩЕ СТРУВАТ ВАКСИНИТЕ !!!!!!!!!!!!! ПРИЛИ4А МИ НА ПЛАДНЕШКИ ОБИР !!!!!!!!!!!!!!

24

Ямболски цървул

преди 3 години

Помислих,че са дошли фризерите за труповете

fallback