fallback

Спешното отделение в Пазарджишката областна болница е напът да затвори за пациенти. Причината е критичен недостиг на медици в лечебното заведение. Видеоклип с апел на лекар от болницата за незабавна помощ, трогна хиляди.

Отзоваха ли се на призива?

След 42-часов работен ден старшата медицинска сестра в Спешното отделение на болницата в Пазарджик моли за помощ.

"Никога досега не е имало нужда от медицински персонал. Моля, всички колеги от областта да дойдат да помогнат, да дадат дежурства в спешното отделение на Пазарджик", пише Ангелина Сотирова във Facebook.

Само за последното денонощие са заразени нови шестима лекари, които са обслужвали Спешната помощ. Изчерпан е и здравият персонал от останалите отделения, които периодично се командироват в триажната зона.

Спешното отделение работи благодарение на помощта на лекар от пловдивска болница и специализант в друго отделение. Те признават, че медиците изнемогват.

"В момента има една сестра, която трябва да вземе кръв на 20 човека, да пусне 20 банки, да пусне на всички изследвания. Да следи всичко. Няма как да се случи", обрисува ситуацията специализантът Борислав Церовски.

Вижте повече в репортажа на на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 3 години

Сестрите от детските градини в Пловдив получиха за втори път от март месец до сега по 20 дни допълнителен платен отпуск заради затварянето на ДГ.Тези сестри за цяла година един път не са прегледали главите на децата за въшки.Защо сестрите от училищата и детските градини (а вероятно и от яслите) получават допълнителни 40 дни платен отпуск? На учителите отпуските са по- малки от техните. С какво заслужиха сестрите този отпуск? Работа ли няма за тях?ЗАЩО МЗ НЕ ГИ КОМАНДИРОВА ДА ПОМАГАТ ?????????

11

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 2 -----------------------------------20 души ако са няколко лекари не е проблем.Обаче има 1 лекар и една сестра и това не са преминали за преглед болни,а са се тръшнали и чакат лечение. Затова и смъртността у нас е висока.

10

nekoi si

преди 3 години

DA POQSNIM KAKVO SE SLY4VA V BG.- ot mart mesec karantini i izolacia - a sega nima me lekari i sestri - a pari za nenyzni 8 samoleta F -16 imame - s tezi 4 milarda koito podari borisov na amerikancite -sega revem 4e v bg. ko4inata niama lekari i xora - to kakto e tragnalo mnogo skoro i balgaria nima da e ima ;

fallback