Снимка: Болницата

Кубрат Пулев изрази специални благодарности към лекарите от цяла България за това, че са на първа линия, за смелостта им, както и на тези, които им помагат.

Той благодари от името на вскички болни, които са преминали през лечебни заведения и ще преминат, и конкретно на целия екип на болница "Софиямед".

"Това е съпричастност към обществото, която те всеки ден дават, и риск, на който всеки ден се излагат. Моите уважения и любов към тях, от мен, като част от всички хора“, каза интерконтиненталният шампион на Световната асоциация по бокс (WBA) и претендент за световната титла в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF).

Той проведе рутинните си медицински прегледи и изследвания в ДКЦ-то на болницата преди предстоящата му битка на 12-ти декември на стадион "Уембли" в Лондон с Антъни Джошуа.
 
Пулев получи специален поздравителен адрес от ръководството и екипите на първа линия на лечебното заведение. Те благодариха на него и брат му Тервел Пулев, който в момента е доброволец там, за оказаната морална подкрепа по време на настоящата световна пандемия от COVID-19 и му пожелаха много успех в предстоящия мач.
 
„Вие, както и брат Ви Тервел Пулев сте едни от хората, които носят най-много надежда на България, „носейки“ патриотичния ни дух навсякъде по света. Желаем Ви преди всичко здраве и успех!“, написаха от лечебното заведение.

Началникът на Спешното отделение д-р Иван Христов връчи и специалният медал на болницата на Кубрат Пулев. Той се дава на достойни лекари и медицински служители с големи сърца,  отличили се с милосърдието, професионалната си и лична отдаденост, и най-вече хуманността си.
 
„Носете медала с чест, защото Вие сте достоен Българин! Нека той Ви бъде за кадем и да ви донесе успех в мача за световната титла. Обичаме Ви“, каза още д-р Христов.
 
От своя страна Кубрат Пулев благодари на всички български лекари и изтъкна, че без храбростта им сме нищо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase