Снимка: БГНЕС
fallback
"Все още при нас идват хора, които не вярват, че COVID-19 съществува", каза д-р Бруск Халил пред bTV.
 
Д-р Халил е пулмолог и завежда COVID отделението във Втора МБАЛ - София. Той обясни, че пациентите чакат до последния момент преди да потърсят лекарска помощ, което при инфекция може да е фатално.
 
"Хората подценяват болестта, не взимат нещата сериозно. Когато потънат в дихателна недостатъчност, тогава търсят нашата помощ", допълни д-р Халил. Той съветва хората да търсят лекарска помощ при първи симптоми на дихателна недостатъчност - задух, болки в гърдите и температура.
Oще по темата
 
"Нон стоп обясняваме на хората, че коронавирусът съществува. Даже единият пациент при нас - осем дни му казвам, че е за болница, той ме гледа с пренебрежение. И в момента бере душа, с най-голям зор успяхме да го извадим от това положение", разказа още д-р Халил.
 
Той е на мнение, че заложените противоепидемични мерки са добри и нужни. Според него трябва да очакваме трета вълна на коронавируса през следващото лято, когато антителата на повечето преболедували ще изчезнат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Сата НАТО

преди 3 години

Няма как да вярвам, при положение че аз болни от ковид не съм видял. Хората ноледуват и умират от какво ли не, някои имат придружаващ грип, но само толкова. В същото време "излекуваните" са цели легиони.

46

До АНОНИМНА 49

преди 3 години

Злобата ви разболява повече от короната, такива като вас, с умствен багаж нула. Зеро.

45

Анонимен

преди 3 години

Дайте доказателство, че има. Само една статистика и това е. Не се правят аутопсии на починалите, само се плашат хората. Ако не ставаше дума за милиарди евра, изобщо нямаше да се говори за Корона. Но нека овцете вярват, за носят маски и да блеят от кошарата, където им е мястото.

fallback