fallback

Общ преглед
Полицаи от цялата страна се събраха на протест на площад "Княз Александър I" с основно искане за по-високи заплати в системата на МВР. Както е известно кабинетът заложи 15% увеличение на възнагражденията им, но униформените настояват за двойно по-високо.

Митингът започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите им колеги.

Председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов обяви в началото на протеста, че освен по-високи заплати, полицаите искат и реформа във ведомството. По думите му МВР е най-нереформираното ведомство в страната.

В същото време майки от движението "Системата ни убива" направиха контрапротест. Те обвиняват полицията, че най-вече охранява властта.

Още вижте в следващия репортаж на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

94

Народна

преди 3 години

Защо полицаите са с по ниски заплати от тези в разните му дирекции които си седят на топличко и лапат безбожно големи заплати незаслужени

93

Народна

преди 3 години

Търтеи те от разните дирекции на мвр какво толкова са допринесли че имат толкова облаги засрамете се

92

Anonimna

преди 3 години

Тези момчета на улицата заслужават увеличение но защо заедно с тях ще получат и разните търтеи от хиляди дирекции който са с хиляди облаги като дрехи бонси евтина храна безплатен транспорт ранно пенсиониране 20 заплати при пенсиониране оставане на служба след пенсиониране и мн други Вземете От Тях И Ще ИМА прилични заплати за другите.

fallback