fallback

Служители от системата на МВР излязоха на втори национален протест, след като не беше удовлетворено искането им за увеличение на заплатите с 30%, a вместо това парламентарното мнозинство реши възнагражденията им да нараснат само с 15%.

"Тези 15 % не стигат", каза Валентин Попов от СФСМВР.

Заедно с полицаите, протестираха и пожарникарите. Дойдоха огнеборци от Русе. Един от тях е Иван Димитров.

"Ние, като пожарникари, винаги сме оказвали съдействие на Спешна помощ, като транспортираме болните до линейките. Когато получим сигнал, на нас никой не ни казва кой от какво е болен. Напоследък имаме дори сигнали, които директно знаем, че са за такива болни и оказваме съдействие по тяхното транспортиране", сподели Иван Димитров пред телевизия Bulgaria ON AIR.

След 18 години гасене на пожари, Иван се чувства обиден. Най-вече след решението на управляващите да изключат огнеборците и полицаите от хората, чиито заплати бяха вдигнати заради ангажираност в борбата с пандемията.

Недоволните оставиха полицейски и пожарникарски каски, като символ на онези техни колеги, които не могат да присъстват на протеста, защото са заразени с коонавирус.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 3 години

Като не им харесва вън,отивай при частник да видиш как се вземат пари,всички служители в МВР и МО които са на заплата и пенсия вече пета година незабавно да се изчистят,затова има много недоволни....

24

Анонимен

преди 3 години

Лично познавам пожарникари..Голям смях е,рядко имат работа.През другото време в пожарната на дежурството-си мият личните автомобили,гледат яко филми,и се въргалят по спалното.Вечер им ходят мацки на гости по коли и паркинзи,после чатове с тая оная любовница.От време на време някое учение,е така,за замазване на очите.И после още 3 дена лежане в къщи.Е те за това искат увеличение!!!!!!!!

23

Широко затворени очи

преди 3 години

Това е правото на избор, щом не ти харесва нещо променяш себе си! Трябва да излезеш от зоната на комфорт ако желаеш промяна!Няма какво да се жалват пенсия след 20 години, привилегии, заплати при пенсиониране! Заплатите на държавните служители винаги трябва да вървят след частният сектор защото именно той генерира продукт с добавена стойност!

fallback