Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Заради високия брой на заразени у нас и многото хоспитализирани от 23.30 ч. влизат в сила новите противоепидемични мерки, съобщени от здравния министър Костадин Ангелов.

Ограниченията ще продължат до 21 декември.

Oще по темата

Преустановява се обучението на учениците от 1-и до 12-и клас във всички учебни заведения в страната както и извънкласните дейности. Децата преминават на дистанционно обущчение. Спират и присъствените занятия във висшите училища.

Затварят се детските градини и ясли, детските центрове.

Спират се груповите културно-развлекателни мероприятия. В театрите може да се гледат спектакли при заетост до 30% от местата в залата, както и при спазване на противоепидемичните мерки.

Спират да работят заведенията за хранене, нощните клубове и барове, фитнес центровете, казината. Допуска се да има храна по домовете. В моловете остават отворени само аптеки, оптики, дрогерии, банки, зоомагазини и хранителни магазини.

Малките магазини остават отворени.

"Зеленият коридор" за възрастни е от 8.30 до 10.30 часа, като хората над 65 години могат да пазаруват и в останалите часове.

Позволени са частни събирания до 15 души. Остават отворени паркове и градини, няма да има вечерен час.

Отворени остават също религиозните храмове, църкви и джамии. Спират организираните екскурзии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

104

Анонимен

преди 3 години

До някой "В цяла Европа, дори където имаше пълно затваряне на всичко не спряха децата да ходят на училище присъствено!" Детските градини също кой да греда децата на работещите родители. Производството, аптеките, магазините не са спирали да работят, защо градините да не работят, ми те постоянно не работят, оная щяла да им дава пари ми те няма да искат да започнат работа, цял живот локдаун. Къде дават така.

103

Анонимен

преди 3 години

До Великден са "мерките", не до Коледа. Кръгло една година.

102

Анонимен

преди 3 години

Закъсняха, но пак е нещо. Да видим

fallback