Снимка: БГНЕС
"При телефонна консултация ще бъде правен амбулаторен лист и ще бъде назначено PCR изследване на нуждаещите се. Това ще се случва при наличието на поне 2 от 11 симптома. От системата ще бъде генериран номер, който ще бъде предоставен на пациента. С него той може да отиде във всяка лаборатория, която има договорени отношения и прави този вид тестове". Това каза в ефира на Нова ТВ зам.-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов.
 
Той обясни още, че всичко това трябва да се случва за хора със симптоми и отправи апел към системата да не се заблуждава.
Още по темата
 
"Когато се заяви в национални медии, че въпросните PCR направления няма да бъдат регулирани, а след това се пробутват текстове, че ако случаите станат много… те отново ще бъдат лимитирани не е добре. Ние много дълго време едва намирахме думи, за да обясним на хората да отидат и да си направят PCR тест. Важно е, че тези направления няма да имат лимит и няма да бъдат регулирани с обикновения стандарт", обясни д-р Брънзалов.
 
Той добави, че тези PCR изследвания не са част от пакет с други, като рентгенова снимка и кръвни проби.
 
"Всеки от нас се старае процесът пред кабинетите на общопрактикуващите лекари да бъде максимално лесен. Опашки обаче може да има винаги", каза специалистът.

Коментари Напиши коментар