Снимка: БГНЕС
fallback
Официалните данни сочат, че около 40% от изследващите се за COVID-19 дават положителни проби, но реалният процент на заболелите българи е 60-70. Това каза председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров на брифинг.
 
Д-р Иван Маджаров и колегите му от Съюза отправиха призив към властите властите за по-бързи действия и решения в условията на пандемия. Те подчертаха, че причина за забавянето на при взимането на някои мерки са проточили се във времето преговори. Организация липсвала и по отношение на действията на общопрактикуващите лекари.
 
"БЛС е недоволен от процеса на водене на преговори, а не от резултата", подчерта д-р Стоян Борисов, главен секретар на Съюза.
Oще по темата
 
"Не търсим конфликти и виновни, а решения", коментира доц. Любомир Киров, председател на НСОПЛБ. И допълни: "Антигенните тестове са много подходящи. Но няма протокол за поведение при лечение. И няма как да има такъв, след като правилата все още не са ясно разписани".
 
Д-р Маджаров обясни още, че според анекс, изпратен до него снощи, Националната здравно-осигурителна каса ще покрива 60 лева от цената на PCR теста.
 
Медикът коментира и работата на личните лекари и оплакванията от пациенти, че GP-тата не вдигат телефоните си. Д-р Маджаров обясни, че няма как всеки лекар да говори по телефона, докато пред кабинета му се има опашка от пациенти и при положение, че е обллечен в защитно облекло. 
 
"Постоянното пипане на телефона е пряк път към заразяване", подчерта д-р Маджаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 3 години

Пандемия на PCR тестове ли има? Защото тия тестове показват всички прекарани болести от раждането до съответната година в която се тествате. Всички тия са болни защото PCR тест им го казва, а той PCR или другия " евтиния" тест, и двата са фалшиви! - Къде видяхте вирус изолиран? Само на видео анимация и картинка?- Видяхте ли го с микроскоп или всички са болни щото пушат цигари, пият и плющат сланина и после, що сме болни от пневмония и защо дробовете и кръвоносната система е запушена

32

Анонимен

преди 3 години

Повече са. Всичко живо навън киха и кашля,маската е нещо непознато за 95% от тия,които виждам на улицата. Пандемия за тия хора няма. Българинът си мисли,че е имунизиран срещу всичко,ама не отчитате че линейки няма. Днес викнах аз такава линейка,не за мен, чакахме час и половина и смятам,че имахме късмет. А хората ,за които този 1.30 е критичен.. ама само като ви дойде до тиквите ще уврете може би. Дай Боже

31

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 33При положителен антигенен тест се прави задължително и ПСР - съвпадението е на 98%. Разминаването е при отрицателните.

fallback