Снимка: Pixabay
fallback
През следващите седмици смъртността от коронавирус ще скочи с 50 до 100%. Тази седмица ще има и нов рекорд на починали. Това прогнозира пред bTV математикът Петър Велков. 
 
"В момента смъртните случаи от коронавирус на ден реално са над 200, защото имам нерегистрирани. Това показва и статистиката на НСИ - 1800 души повече са починали през изминалите две седмици в сравнение с последните пет години", обясни той.
Oще по темата
 
Велков е на мнение, че една от основните причини да се взимат твърди мерки в държавите е невъзможността на здравните систими да поемат нарастването на случаите, а това от своя страна води до смъртност от всякакви заболявания. 
 
"Във всички страни, в които се прилагат строги мерки, между 14 и 28 дни има рязък спад на новите случаи. От там задължително спада хоспитализацията и със закъснение спадат и смъртните случаи", обясни още математикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

157

Анонимен

преди 3 години

До ОняКато за начало може да пробваш подхода с елиптичното мислене...

156

Анонимен

преди 3 години

До 85 ама ти си изключително просто парче ве брадчет!!!!Би ли ми обяснил каква е разликата между"Ще се увеличи" и"Ще стане"????Селендур ТАКЪВ..

155

Анонимен

преди 3 години

Кой допуска всеки да казва каквото си иска и да мачка обществото. Какви 50-100 %. На 85 с още 3 смъртосносни съпътстващи заболявания. Вирусът го има, но хората без доходи в 21 век в България е много страшно. Моловете пълни преди затварянето, още повече заразени. Загубата на работни места. Безизходица и глад.

fallback