Снимка: flickr
fallback

20 678 кандидати за преброители и 5 619 желаещи да бъдат контрольори са подали документи в общините в определения срок, показва обобщената справка от страната.

Кандидатите за преброители и контрольори по време на Преброяване 2021 са почти толкова, колкото предварителните разчети. Според началните изчисления необходимият брой бе съответно 23 082 и 5 946, съобщиха от НСИ.

В повече от половината общини (150 на брой) са набрани повече от необходимия брой преброители. В Каспичан например кандидатите за преброители са 2 пъти и половина повече. Най-много желаещи за контрольори (над 2 пъти повече) има в Кула, Каспичан, столичния район Оборище и др.

Само в 13 общини подадените заявления са под 50% от необходимия брой. За общините, в които той е е достигнат, приемането на заявления може да продължи при наличие на кандидати и до 27 ноември.

Следващият етап от подбора на преброители и контрольори включва проверка на документите и подбор на кандидатите. Списъкът на одобрените кандидати ще бъде оповестен след 18 декември 2020 година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Емигрант

преди 3 години

В 21 век, ерата на технологиите , да тръгнеш да преброяваш с бумагите , е безумие...

20

Анонимен

преди 3 години

Да Не би да сме Овце за да ни броят ....... Когато получавам писмо за Данъците .... знаят, че ме има ...какво ще ме броят ???? Държавата знае колко сме !!!!! Не искам Вирусоносители !

19

Анонимен

преди 3 години

Разнасяне на допълнителни въруси от врата на врата ......Държавата знае колко сме, защо са тези простотий ......

fallback