Снимка: БГНЕС
fallback

Ограничението за "зелен коридор" за възрастните следобед не изпълнява ефективно ролята си на защита за хората над 65 години и затруднява останалите, смятат от Сдружението за модерна търговия, което обединява 12 от най-големите търговски вериги в България.

Oще по темата
От бранша предлагат мярката да отпадне, защото водела до напрежение и струпване на опашки пред обектите в началото и в края на "коридора", ограничава работещите пенсионери, нарушава графика на работещи на смени и отнема права.

Мярката е на практика неизпълнима, защото на служители на веригите или на охранителни фирми се налага да определят възрастта на клиентите по външни белези, което е повод за конфликти. По закон те нямат  правомощия да изискват и проверяват лични документи, посочват от сдружението.

Компаниите имат готовност за съвместна разяснителна кампания с Министерството на здравеопазването с апел за въздържане от пазаруване във времето от 8:00 до 10:00 сутринта за хората под 65 години.

Така всеки  ще получи възможност доброволно да прояви социална отговорност като спазва препоръката, без да е задължен за това, независимо от своята възраст и съобразно личния си дневен режим, а при невъзможност или при неотложна нужда ще може да пазарува без ограничения, изтъкват от бранша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Анонимен

преди 3 години

То е ясно, че не работи. Преди "зеления коридор" нямаше опашки и струпване на хора, сега идете вижте какво е пред супермаркета в 1630-1700ч.

68

Анонимен

преди 3 години

Веригите крият черната статистика за персонала си.Икономисват от дезифектанти.Сега пък ,, зеленият коридор,, им пречел.

67

Анонимен

преди 3 години

Веригите са нахални.Толкова бизнеси пострадаха в пандемията.Те търпели ,, известни неудобства,,.Алчните им собственици изобщо не се грижат за здравето на персонала си.Мотивът им е,че има безработица.Варвари чуждоземни.

fallback