fallback
 
"Глас за всяко дете" - една кампания на УНИЦЕФ, която цели да подкрепи децата с увреждания и проблеми във вербалната комуникация. Как могат пълноценно да се включат в образователния живот и само въпрос на технически средства ли е?
 
"Комуникацията е ключова за процеса на развитие на децата. В сферата на образованието това е изключително важно. В този смисъл - не е въпрос само на средства, а предизвикателствата, пред които сме изправени, са свързани с това да покажем на учителите как всъщност да работят и да развиват по-пълноценно общуване с децата. Както и да им помогнат да идентифицират нуждите, които имат", каза програмният директор "Образование" към УНИЦЕФ Мария Янкова в студиото на Bulgaria ON AIR.
 
Тя подчерта, че целта е да променят и на нагласата на учителите за това, че децата могат да участват пълноценно в образователния процес.
 
"Тези деца, макар че не могат да говорят - има какво да ни кажат. Когато говорим за алтернативна и допълваща комуникация, трябва да кажем, че има богата палитра от прости средства - табла, гривни със символи, които всяко дете може да ползва. По-сложните са високотехнологичните, които са за контрол с поглед", допълни Мария Янкова.
 
Актриса Елена Петрова, която е лице за кампанията, отправи призив към хората.
 
"Когато ставаш благодетел - участваш в една дългосрочна кауза на УНИЦЕФ. Всички тези ще имат една сериозна перспектива в бъдеще да бъдат приобщени към учебната среда. Това започва още от детската градина", коментира тя.
 
Всеки може да стане благодетел със SMS на 1021 с цифра 5, което струва 5 лв. на месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 3 години

сатанисти

2

Анонимен

преди 3 години

Просяци.

1

Лелеле

преди 3 години

Те отвориха Концлагер в БГ Перник, а те кампании УНИЦЕФ ужас

fallback