Снимка: БГНЕС
fallback

Пловдивчанки започват дарителска акция за събиране на средства, с които да се закупи фризер за кръвна плазма. След събирането на сумата Нели Ивановa и Пепа Павлова ще я дарят на центъра за трансфузионна хематология в Пловдив, за да се закупи апарата.

В кръвния център вече има 2 дарени апарата за извличане на кръвна плазма, но те не могат да заработят докато не се подсигури и фризерът. Вече тече подготвителна дейност в кръвния център, обясни началникът пред "24 часа" д-р Соня Джевизова.

77 200 лв. без ДДС е цената за шоковия фризер, която двете жени се опитват да съберат. Вече имат събрани 6300 лв.

"Застанахме зад тази кауза, за да помогнем на лекарите от кръвния център в Пловдив. Сметката е дарителска, а основанието за превод на пари е: "Закупуване на медицинска техника", каза Пепа Павлова и призова хора от цялата страна да даряват, защото кръвната плазма ще спаси много животи из цяла България.

Дарителската идея идва на Нели Иванова, след като съпругът й изкарал тежко коронавируса и бил настанен в болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Bon

преди 3 години

Изпратете ги на HELPKARMA.

10

Anonymus

преди 3 години

Трябва да спре цялата държава за да се усетят тия политици, че без нас са за гробищата.. Жалко, че сигурно няма да ме има вече на тая земя като се оправят нещата.. А съм млад още или бързо ще се мре или няма да е скоро оправията..

9

Анонимен

преди 3 години

Малиииий,скоро като внесем и ваксината на Pfizer не ми се мисли какво събиране ще паднеНа (пари за нискотемпературни фризери)

fallback