Снимка: БГНЕС
Все повече служители на различни фирми работят от домовете си заради ръста на заразените с коронавирус. Пандемията остави и голяма част от децата вкъщи и те се обучават онлайн. Това обаче е предпоставка и за повече разходи. С колко ще се вдигнат сметките? 
 
Според специалистите времето прекарано у дома означава и повече разходи за семейството. А какви са вариантите за отопление с електричество и с парно? А какви са разходите на едно четиричленно семейство, обитаващо двустайно жилище, което се отоплява на ток? 
 
„Ако родителите работят в едно помещение вкъщи, а в другото са децата - разходите за електроенергия нарастват. При хоум офис от 8 часа и онлайн обучение от 4 сметките нарастват с 37 лева на месец”, обясни Хиновски пред Нова ТВ.
 
"Допълнителен разход е ползването на компютър или лаптоп – средната сметка показва, че ще платим 58 лв. на месец, ако ги ползваме 22 работни дни по 8 часа на ден. Ако сме на парно, сметките излизат в пъти по-високи от тези на ток", твърди още Хиновски. 
 
Експертите предупреждават, че сметките за отопление могат да скочат и до три пъти, ако вместо парно и климатик, сме избрали да се отопляваме с така наречените вентилаторни печки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase