Снимка: БГНЕС
fallback
Все повече служители на различни фирми работят от домовете си заради ръста на заразените с коронавирус. Пандемията остави и голяма част от децата вкъщи и те се обучават онлайн. Това обаче е предпоставка и за повече разходи. С колко ще се вдигнат сметките? 
 
Според специалистите времето прекарано у дома означава и повече разходи за семейството. А какви са вариантите за отопление с електричество и с парно? А какви са разходите на едно четиричленно семейство, обитаващо двустайно жилище, което се отоплява на ток? 
 
„Ако родителите работят в едно помещение вкъщи, а в другото са децата - разходите за електроенергия нарастват. При хоум офис от 8 часа и онлайн обучение от 4 сметките нарастват с 37 лева на месец”, обясни Хиновски пред Нова ТВ.
 
"Допълнителен разход е ползването на компютър или лаптоп – средната сметка показва, че ще платим 58 лв. на месец, ако ги ползваме 22 работни дни по 8 часа на ден. Ако сме на парно, сметките излизат в пъти по-високи от тези на ток", твърди още Хиновски. 
 
Експертите предупреждават, че сметките за отопление могат да скочат и до три пъти, ако вместо парно и климатик, сме избрали да се отопляваме с така наречените вентилаторни печки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

предКоледно

преди 3 години

днес е 17.11.2020Честита Ковидна година !*** взе да дава фира.А вълшебната Ваксина,чакаме я догодина.

37

У

преди 3 години

Както обикновено са започнали спорове и обиди в коментарите. Ние скоро разчиствахме килера и имаше бележки за плащания от преди 10-15год в една папка. Гледам тогава сме плащали по 1500-2000кв/ч/месец-зимата. Сега с новите лед лампи, ледТВ и по икономични уреди за Октомври имаме общо 338кв/ч. Даже да хване зима ще станат да кажем 1000 макс. Предполагам всички харчат по-малко, но е скъп тока, защото плащаме загуби, разни дето пипат, и на маа'лите

36

Анонимен

преди 3 години

.....еееей ама ги няма секси,епилираните,сладки колежки да пърхат наоколо....

fallback