Снимка: БГНЕС
fallback
"При всички положения ще стигнем и до по-високи стойности на смъртността, тъй като тя върви отместена във времето спрямо броя на заразените и на хоспитализираните. При всички положения ще има ръст, но до колко ще стигне ми е трудно да прогнозирам". Това каза в ефира на Нова ТВ пулмологът д-р Александър Симидчиев.
 
"Степента на съвпадане на резултатите между PCR тестовете и антигенните тестове е над 98 процента. Това значи, че антигенните тестове могат да се използват като добър заместител на PCR-ите. Те са малко по-малко чувствителни – тоест има хора, които са отрицателни на антигенните тестове, но не и нa PCR, но те са твърде малък процент", обясни д-р Симидчиев.
Oще по темата
 
"Тези тестове могат да бъдат използвани, за да се генерират данни, които да позволят по-добро управление на пандемията. В момента лично според мен, брoят на официално регистрираните тествани хора с PCR е много по-малък от реално тестваните, Хората си правят повече антигенни тестове, защото са по-евтини и по-достъпни, но не влизат в официалната статистика", посочи още експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Математик от Щаба

преди 3 години

До ввАми госпожо, ние от Щаба вече обявихме че репродуктивното число на вируса в момента е около 1. Значи вие ако сте заразили колежката си, не може вече да заразявате мъжа си или детето.Единицата си е единица - математиката е точна наука! Не може своеволия!

7

ГосТ

преди 3 години

*5 не съм сигурен дали говориш за антигенни или за антитела. Освен това, надеждния метод е Елайза. Тези имунохроматографски тестчета, които продават, не ми се струват много читави. Пробовземането също е от значение.

6

ГосТ

преди 3 години

Разбира се, с уточнението "антигенни " , а не за антитела. Американските тестове за антитела са пълен *** и са по скоро вредни за всякакви мерки за ограничаване на разпространението на вируса. Освен това, има немски автоматични работни станции за Елайза, които правят над 1500 проби за денонощие (разбира се работят денонощно след като бъдат заредени) и няколко такива машини можеха да осигурят добър капацитет за малка България. Нооо парите бяха раздадени за друго.

fallback