Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Най-големият полицейски синдикат у нас - СФСМВР изрази огромно възмущение от мотивите на ГЕРБ за отпадане на идеята всички деца да получават детски надбавки заради увеличението на заплатите на работещите в МВР. 
Полицаите заявяват в декларация, че и те са родители и изразяват гнева си, че униформените са били противопоставени срещу децата.

Oще по темата

Синдикатът счита това за провокация и се заканва да потърси сметка и поиска извинение от вносителите на закона.

„Коригирането на суми за месечни добавки, за всички деца и връщане на подоходния критерий, по един безогледен начин е обяснено с осигуряването на допълнителен ресурс за медицински работници и служители на МВР. След като ръководството на държавата забрави една цяло министерство – на вътрешните работи – изваждайки го от държавните структури, работещи по ограничaване и преодоляване на последствията от пандемията, в свое постановление за увеличение на основните месечни възнаграждения на служители в тях, сега ставаме свидетели на директен опит, вследствие на нашия справедлив гняв, изразен в абсолютно законни протестни действия, служителите на МВР да бъдат директно противопоставени на една минимална социална придобивка по отношение бъдещето на България- децата“, пише в декларацията.

Полицаите определят предложението на ГЕРБ като нелепа провокация и пореден удар върху имиджа на работещи в сектор “Сигурност”.

„Ние, като представители на служители в МВР, не сме съгласни в това противопоставяне да бъдат въвлечени и медицинските работници, които в момента правят и невъзможното, на работното си място, за да лекуват българските граждани“, пишат те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Радослав

преди 3 години

До Случаен минувачТези хора ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ и за целия си трудов живот ще платят на тази държава 200 000 лева поне под формата на данъци! А тия които ти искаш да се развъждат за целия си живот няма да платят и 1 лев данъци! ВСИЧКИ ПЛАЩАНИЯ ОТ СТРАНА НА ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА СА САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗА ДАНЪКОПЛАТЦИ! АКО НЕ СИ ВНАСЯЛ В ОБЩАТА КАЦА, ТО ТРЯБВА ДА ТИ Е ИЗРИЧНО ЗАБРАНЕНО ДА БЪРКАШ В НЕЯ! Кратко, просто и ясно! Ако си плащал, ще ползваш, ако не си, то няма какво да очакваш!

64

БГ

преди 3 години

Браво полицаи!Покажете на политиците, че продължат ли с манипулациите в стил "разделяй и владей", то нищо добро няма да ги чака.Ние сме един народ и е изключително тъпо да им осигуряваме комфорт, чрез прилаганите от тях техники на противопоставяне на обществото ни, на отделни фракции.

63

Анонимен

преди 3 години

До случайния минувачКато минаваш случайно, подмини това място и не се обаждай като не те питат!Като си мислиш по някаква твоя странна, изкривена логика, живей си с нея.Модерното семейство се разминава с обърканите ти представи.Един лекар в частна клиника може да печели много повече пари от 3000 лева.Същото се отнася и за инженери, архитекти и други професии.Но това не пречи да биеш жената и децата.Програмист за българска компания трудно ще намериш да работи, а чуждите ги експлоатират.

fallback