Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Премиерът Бойко Борисов поздрави Европейската комисия за "добрата работа, свързана с договора за доставка на ваксина срещу коронавирус".

Oще по темата
Специални благодарности на Урсула фон дер Лайен за равното отношение към всички европейци. В такива трудни моменти най-добре се вижда единството на ЕС. Заедно сме по-силни, написа Борисов в профила си в социалната мрежа.

Европейската комисия ще предостави още 100 милиона евро безвъзмездно за световния механизъм "Ковакс" за общ и справедлив достъп до бъдеща ваксина срещу Covid-19 за държавите с ниски и средни доходи, обяви фон дер Лайен.

Така общата осигурена от ЕС сума по механизма ще достигне половин милиард евро.

По-рано днес на редовния брифинг на МЗ стана ясно, че ваксините за COVID-19 у нас ще бъдат безплатни, но няма да са задължителни.

"България е заявила интерес към три ваксини. Те са сред първите, които ще получат регистрация от Европейската агенция по лекарствата, което гарантира тяхната безопасност и приложимост. Ваксинацията ще става доброволно. Ще има достатъчно ваксини за всички уязвими групи - за възрастните, за хората с хронични заболявания и тези на първа линия", каза здравният министър Костадин Ангелов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Меркел

преди 3 години

Твоят галеник,то да те е срам да си признаеш, цитира Аушвиц.... Работата ще ни направи свободни.....не те ли е срам,поне малко фрау Меркел?

55

Deutschland

преди 3 години

Прав е бойко в света няма по добро място за живеене от ЕС . За жалост сосороидите ислямизириха Западната част от континента А у нас напират руснаците.

54

ПисалНеписалНаписал

преди 3 години

Айн цу цвай цу трамвайБуратино го "разболяха" за да кажат че не се е родил *** и че не е получил схващане от отворената каруца, а сичкуто е душло от курана вируса и че учените ошетали една статия че който го е фащал; куран вируса си му личи по мимиките, приказката и писането на букви. за думи , изречения, статии и книги. тва Ъ Ъ Ъ.М/у другото нашият Министър Председател има ли написана, статия или книга?

fallback