Снимка: БГНЕС
fallback

Шофьор нарисува на картон и сам монтира самоделни регистрационни табели на колата си. Мъжът прибягнал към този абсурден ход, след като на влизане в България оригиналните номера на автомобила му били свалени. Причината била, че потърпевшият показал американска шофьорска книжка.

Рамадан Махмуд е спрян за проверка на ГКПП "Калотина".

"Поискаха ми книжката, разгледаха я. Помолиха ме да отбия отстрани. Дойде шефът на "Гранична полиция" и ми каза, че с това свидетелство за управление на МПС мога да карам само пред Белия дом", разказа шофьорът пред Нова тв, като допълни, че граничарят обяснил, че Доналд Тръмп му казал така.

"Свалиха ми номерата и ми казаха да чакам репатрак. Нямах избор и изработих сам табелите. После на АМ "Тракия" ме спряха, защото съм с ръчно направени номера", разказа Рамадан Махмуд.

Мъжът твърди, че книжката му е валидна и у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

do 45

преди 3 години

има голяма разлика-ти явно не живееш в Щатите. Бил си за малко.

65

Кире

преди 3 години

Аз 20 години карам с американска книжка, а полицаите не знаят какъв е закона. Преди години един капитан даже извади правилника за движение и ми прочете че: в бг са валидни книжките на страните членки на северноатлантическия пакт и виенската конвенция. Но понеже е *** не знаеше кои са, а и не пишеше, толко са прости.

64

ШибиРиби

преди 3 години

Бг граничната полиция е по npocта и от едновремешната милиция. Питайте Ханко Брат ако не вервате.

fallback