Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Навръх професионалния си празник служители на МВР от цялата страна излязоха на национален протест.

Поводът за тяхното недоволство е постановление на Министерския съвет за 30-процентно увеличение на заплатите на работещите в много администрации в страната, сред които обаче не е системата на МВР.

Полицаите настояват за 30-процентно увеличение на заплатите им, както и на останалите на първа линия в условията на пандемия, предаде Bulgaria ON AIR.

До общонационално недоволство се стигна след поредица от протести в няколко града на страната и преговори между различните синдикати в министерството и ръководството на ведомството, които обаче не доведоха до резултат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Анонимен

преди 3 години

***...zatui li Boichoto stoi otvanka na pervaza do pironite :)...te tam oblite policai ne moat da go fanat...:)

91

До 101 Анонимен

преди 3 години

Казал съм че средно в МВР служител при Бюджет2020 в размер на 1милиард 531милиона трябва получава 3000лева. Това значи че в МВР има хора които получават много високи заплати и трябва да се направи проверка и на верно коригиране на щатното разписание.МВР получава повече за заплати отколкото целия Бюджет на МО които е 1милиард и 500милиона при наличие на самолети,танкове..Един боен час на самолет е 30хил. лева а един генерал получава заплата 2хил.Бойко стига ви хрантути не сте по ценни от Армията

90

Истина

преди 3 години

1. Първо те не са полицаи а МИЛИЦИОНЕРИ 2. Единствено и само правят КОНСТАТАЦИИ. 3. Най много пари от бюджета се отпускат за МВР. ((спрямо другите министерства) 4. Те създават проблемите и после уж ги решават. 5.Правят своеволия и нарушават законите на България ЕЖЕМИНУТНО. И още много лошотии могат да се изброява

fallback