Снимка: БГНЕС
fallback

Според директора на "Пирогов" медиците, които работят в COVID отделения, имат високо количество антитела.

Oще по темата

"Правим пълна реорганизация на болниците. Много ми е трудно. До днес трябваше да осигурим минимум 200 легла за COVID отделения. Това изисква време", заяви в "Неделята на NOVA" проф. Асен Балтов.

Според него частните болници не са имали готовност за мерките на държавата, защото са смятали, че няма да има втора вълна. При ръст на случаите на заразени, частните лечебни заведения са започнали да вземат мерки.

"Човек, който е изкарал коронавирус и има антитела, може да работи, без да носи маска или защитно облекло. Хубаво е две седмици след карантината да се направи т.нар Илайза метод, който показва какво е наличието на антитела”, обясни проф. Балтов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 3 години

Бе как хем имунитетът не бил траен, хем да свалят гащите. Пардон, маските.

44

ЛЕКАР

преди 3 години

До До 34То и против полиомиелита ,който също е вирусно заболяване има ваксина ама знаеш ли колко десетилетия са правени и тествани тези ваксини за да бъдат сега действащи и безопасни???

43

Анонимен

преди 3 години

Смешни истории. Майка ми е лекар в ДКЦ и всеки ден се среща с болни от ковид. Какво е общото? Ниски нива на левкоцитите при течаща инфекция. Това означава, че този вирус атакува директно кл.имунитет и антителата, които се образуват са твърде малко. Тук също усложненията ще ви убият, а не вируса, но за разлика от грипа тук се атакува директно имунната система и при следващо заболяване ще стане много по-зле, а мнозина няма и да го преживеят!

fallback