Снимка: БГНЕС
fallback
Пред държавните болници вече има поставени мобилни пунктове за извършване на бързи антигенни тестове. Целта е да се отслаби натискът върху лечебните заведения. Вчера пред фургона на "Пирогов" се извиха опашки. Тази сутрин още в 8 часа вече имаше чакащи.
 
"За последното денонощие през триажна зала са преминали 150 души, които са имали проблеми, свързани с COVID-19. Правят се PCR тестове, резултатите от които излизат от 24 до 48 часа. Имаме и бързи антигенни тестове, които се правят по преценка на лекаря. Те са безплатни", каза д-р Боян Зайков пред Нова ТВ.
Oще по темата
 
"Всеки, който преминава оттук, трябва да се въоръжи с търпение, защото стават големи опашки", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 3 години

Има проблеми с тестовете, не са точни и не са разработени конкретно за щама на ковид 19, а според производителя засичат всички 75 вида коронавируси. След години ще се разбере каква е схемата. Редете се на опашки, форсирайте положението, сякаш вече не е достатъчно зле

25

Анонимен

преди 3 години

Ако имате симптоми, си направете PCR, а не бърз тест. Вторите не показват нищо. Ще си мислите, че сте отрицателни и ще ръсите вирус на воля.

24

Митко

преди 3 години

Тази сутрин ходих в Александровска в Сф. Цената на безплатния тест е 35 лева. Става бързо, но не е денонощно както обяви министъра... Излезе негативен на доста хора със симптоми, включително и аз...

fallback