Снимка: БГНЕС
fallback

България няма да приеме преговорната рамка за присъединяването на Северна Македония към ЕС. Страната ни е уведомила Европейската комисия за отказа си.

Причината - поставените от България условия към Северна Македония не са вписани в преговорната рамка, а в съпътстващата я декларация на Съвета на ЕС. По този начин не се гарантира изпълнението на поставените от страната ни условия.

Oще по темата
“Ако ние сега ги оставим, те утре ще ни се тропосат отново с тези претенции. И този път, като член на ЕС, ще създадат сериозен проблем“. Това каза в предаването "Брюксел 1" вицепремиерът Красимир Каракачанов.

"Моята прогноза е, че сега ветото на България ще бъде един студен душ за тях", заяви Красимир Каракачанов.

"Надявам се този студен душ да им подейства да излязат от своите илюзии, ще доведе до отрезвяване, сядане на масата и честен диалог между хора, които имат обща история и говорят един и същи език. Това очаквам. Ако не – няма проблем, ние не бързаме“, добави вицепремиерът.

"28 години спориха с Гърция. Ние сме готови и на такъв дълъг разговор", категоричен е вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Цялото интервю на Милена Милотинова с Красимир Каракачанов гледайте в предаването "Брюксел 1" в събота, на 7.11.2020 от 17.30 часа, по Bulgaria ON AIR!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

260

Целта е САЩ да

преди 3 години

се представи като защитници на Българските национални интереси и тяхната агентура да се представи като единствените правилни патриоти в държавата.За целта от месеци тече кампания по очерняне на Сърбия и бездействие по преговорите с Македония. Нищо че ние дадохме ход на бомбандировки над Сърбия. Вместо външна политика има вътрешна кампания с предизборна цел.България си заминава. Става територия за база и нищо повече. Панамски канал. Така става и Македония. Затова им е важна легенда за миналото.

259

Анонимен

преди 3 години

Македонец от Русе... това е карикатура. Има едно гостуване на Каракачанов при Кеворкян, изгледайте го. Той е пълна нула като човек.

258

Анонимен

преди 3 години

Никой няма да се погрижи за нашата история и идентичност, освен ние самите.Дори нашите съюзници, това е право на България, както на всяка друга, независима държава.

fallback