Снимка: БГНЕС
fallback
Такситата също се включват в битката срещу коронавируса. Част от тях имат право да извозват пациенти с COVID-19 до болниците.
 
Таксиметровите шофьори са определили и подготвили специални автомобили, с които да превозват заразени с COVID-19. Предстоят още преговори с Министерството на здравеопазването и допълнителна подготовка, съобщава bTV.
 
Кирил Ризов е един от първите, които са изявили желание да станат доброволци.
Oще по темата
 
"Трябва да изпълним гражданския си дълг. Правителството в прав текст ни попита. Ние осигуряваме амтомобили, но те трябва да отговарят на определен условия. Трябва да има задължително преграда между предните и задните седалки. Вътре на задната седалка може да се вози болният с придружител", обясни Кирил. 
 
"Моите предпазни мерки започват всяка сутрин с изпитването на чай с мед, куркума и джинджифил. Джинджифилът гони вирусите", сподели Кирил и допълни, че според него останалото е въпрос на дезинфекция.
 
"За да се качи след дадения клиент друг, трябва хубаво да се дезинфекцира купето", обясни още шофьорът.
 
В понеделник ще се проведе среща с министъра на здравеопазването. Тогава всяка фирма за таксиметрови услуги ще обяви бройката на доброволците, които имат желание и могат да участват в тази инициатива.
 
Връзката със спешните центрове ще се прави по телефона. Диспечери ще се свързват с такситата. Основната идея е те да не поемат тежки случаи, които да изискват шофьорите да се облечени с предпазни облекла. 
 
"След като болният и придружителят му са оставени в някоя болница, шофьорът на таксито дезинфекцира колата", допълни Кирил Ризов.
 
Той е на мнение, че винаги има риск когато някой се качи в таксито, тъй като няма как да се знае дали той е заразен или не.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 3 години

Заразените да влизат в чувал в багажника. А таксито веднага да кара към най близкият психо диспансер. Така е най сигурно.

17

Анонимен

преди 3 години

Качете се сега на такси,ако смеете.

16

Анонимен

преди 3 години

Е сга вече ще има много "излекувани".

fallback