Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Приключи срокът за номиниране на кандидати и за подаване на документи на участниците в процедурата за избор на нов председател на Българската академия на науките /БАН/. На заседанието си на 4 ноември мандатната комисия към Осмото Общо събрание на БАН провери редовността на постъпилите документи за участие в процедурата на единствения кандидат акад. Юлиан Ревалски, съобщиха от пресцентъра на БАН.

Установено е, че документите на акад. Юлиан Ревалски, който е сегашният председател на БАН, отговарят на процедурните правила и кандидатът се допуска до участие в избора за председател на Академията. Всички документи са подадени на хартиен носител и в електронен вид.

Математикът акад. Юлиан Ревалски от 2016 г. е председател на Българската академия на науките, а преди това беше директор на Института по математика и информатика към БАН.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Гошо...Тъпото

преди 3 години

До До Гошо ... ТъпотоДа,така е,за това и аз не съм...академик.По...важно е според мен...духовната свобода.В летописите на...литературата,все пак е записано името на един прочут писател,който поканен...публично от Академията е отблъснал всякаква...кандидатура -Мопасан.Само че,както е известно,той умира...луд.

11

Анонимен

преди 3 години

тия следват думите на другаря Ким Чен Ун, който е казал че повече от един кандидат е голяма бъркотия, например САЩ

10

Анонимен

преди 3 години

106 611 000лв. (сто и шест милиона шестотин и единадесет хиляди лева) са "лапнали" само тази година БАН. Ползата от тях е МИНУС 106 611 000лв. Не знам защо продължават да съществуват в този си вид. Това си е чиста кражба от данъкоплатците и някой трябва да ги "излежи" тези пари в затвора.

fallback