Снимка: Pixabay
fallback
"Мерките в САЩ се отпускат или затягат в отделните щати в зависимост от решенията на съответните здравни власти. Федералното правителство не се намесва особено активно в тази област. За съжаление за денонощие отбелязахме нов антирекорд – 100 хиляди новозаразени за едно денонощие, което означава, че тенденцията не е добра". Това каза в ефира на Нова тв д-р Румен Хичев, който е ръководител на група в кризисния щаб за коронавируса в Министерство на здравеопазването на САЩ.
 
"Надявам се, че няма да се стигне до колапс на здравната система, тъй като, ако болничната система рухне, това неминуемо ще повлече цялата икономика", категоричен е той.
Oще по темата
 
"Без болнично обслужване хората, които работят в критично важни сектори  на икономиката не биха били в състояние да изпълняват своите задължения. Затова е стратегически важно за всяка една страна поддържането и функционирането на болничната структура", дъпълни д-р Хичев.
 
"Поне към момента не съм видял доказателства за това, че COVID-19 е изкуствено създаден. Чувал съм спекулации по въпроса, но доказателства не съм видял. Най-вероятна става въпрос за естествена рекомбинация, мутация, в генома на този вирус, който е част от едно семейство вируси, с които човечеството се е срещало от векове", посочи още експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Аман от не разбрали!

преди 3 години

Само този д-р Хичев не е разбрал, че Ковид19 беше подхвърлен, за да не бъде допуснат втори президентски мандат на Доналд Тръмп, като бъде неутрализиран ефектът от възстановяването на САЩ като индустриална държава по време на първия мандат на действащия президент на САЩ...

37

pak te

преди 3 години

Който не е потърсил доказателства, не е намерил.

36

и ще бъде

преди 3 години

3- СВ е пред портите,и целта е да бъдат унищожени,кликата която е срещу човечеството

fallback