Снимка: Правителствена пресслужба
fallback

Премиерът Бойко Борисов проведе видеоконферентен разговор с канцлера на Федерална Република Германия Ангела Меркел.

Oще по темата
"Аз и България сме благодарни за ангажимента на Германското председателство и лично на Вас за търсенето на формули, които да позволят началото на преговорите на Република Северна Македония за членството в Европейския съюз", е отбелязал Борисов пред Меркел.

Пред германския канцлер премиерът е изразил позицията на България, която външният министър Екатерина Захариева представи вчера в Берлин.

По време на 40-минутния разговор министър-председателят е изразил увереност, че с помощта на Германия, особено по време на нейното председателство на Съвета на ЕС, ще бъдат постигнати верни и правилни решения по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Учи история!

преди 3 години

Боко, не си Богдан Филов, а Меркел не е Хитлаа. Македония я изпуснахме от глупост, сега ни остава само да се правим, че ги наказваме. Което пак е глупост! Ако си чак толкова велик мъж, разберете се с Тирана, да си я делнем и да оправим нещата!

49

Анонимен

преди 3 години

Никакъв ЕС за Северна Македония докато не се откаже от интригите си.

48

Анонимен

преди 3 години

Какви македонци бе;някакви месени славяни ,турци,албанци,цигафели ... македонците били едно от гръцките племена който говорили древногръци език и имали еднаква религия още поне от 5етя век преди новата ера.това е историята.славяните дошли на тези земи много векове по късно.има ли спор по този въпрос;????

fallback