Болниците не може да не приемат пациенти без ПСР тест за COVID-19. Това обяви министърът на здравеопазването професор Костадин Ангелов. Заради подобен случай - министърът иска оставката на директора на IV-та градска болница в София.

Още по темата
"Грешката е повече от фрапантна. Съжалявам и не знам защо това се е получило. Пациентът е докаран с линейка, с доказан Ковид-19", заяви ексклузивно пред Bulgaria ON AIR директорът на IV-та градска болница доц. Аркади Иванов.

"Мъжът е имал дихателна недостатъчност, болки в корема. Вместо да бъде приет за 15-20 мин е стоял 2 часа пред лечебното заведение. Абсолютно недопустимо за мен. Ако медицинското състояние на пациента е такова, че той е в тежко състояние, то с Ковид и без Ковид, той подлежи на хоспистализация", допълни доц. Иванов.  

Жизнените показатели на въпросния пациент се подобряват, като той е настанен в Ковид сектора на болницата. Предстои медицински одит да извърши проверка.

Пациентски отганизации са категорични, че е недопустимо пациенти с доказан Ковид-19 да не бъдат приемани в болниците. От утре министър Ангелов започва и лични проверки за това как работят болниците в условията на пандемия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase