fallback

Болниците не може да не приемат пациенти без ПСР тест за COVID-19. Това обяви министърът на здравеопазването професор Костадин Ангелов. Заради подобен случай - министърът иска оставката на директора на IV-та градска болница в София.

Oще по темата
"Грешката е повече от фрапантна. Съжалявам и не знам защо това се е получило. Пациентът е докаран с линейка, с доказан Ковид-19", заяви ексклузивно пред Bulgaria ON AIR директорът на IV-та градска болница доц. Аркади Иванов.

"Мъжът е имал дихателна недостатъчност, болки в корема. Вместо да бъде приет за 15-20 мин е стоял 2 часа пред лечебното заведение. Абсолютно недопустимо за мен. Ако медицинското състояние на пациента е такова, че той е в тежко състояние, то с Ковид и без Ковид, той подлежи на хоспистализация", допълни доц. Иванов.  

Жизнените показатели на въпросния пациент се подобряват, като той е настанен в Ковид сектора на болницата. Предстои медицински одит да извърши проверка.

Пациентски отганизации са категорични, че е недопустимо пациенти с доказан Ковид-19 да не бъдат приемани в болниците. От утре министър Ангелов започва и лични проверки за това как работят болниците в условията на пандемия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

Иванов

преди 3 години

До ШопаТъй ли, тоя банканския негодник е виновен по всички топки. Имаха достатъчно време да подготвят болниците от пролетта. Но защо да го правят, като сегашното състояние ги устройва. Вече шефовете на болници станаха милионери благодарение на ковида. Имам познати и приятели лекари. Някои вече напускат и изчезват навън. Последните са кардиолози. Та те казаха следното, не може повече така,натиска ни ръководството да ги пишеме с ковид. И резултата е ясен

92

смърт на Герб

преди 3 години

Само от една микроскопична животинка!

91

ко е пандемия?

преди 3 години

Паника и страх да те разболеят и управляват! Вирусите са хиляди у всеки!

fallback