Снимка: БГНЕС
fallback

Инфекциозната болница в София е на предела на възможностите да приема пациенти.

"Проблемът с леглата започва да става осезаем", заяви д-р Трифон Вълков пред БНР.

Oще по темата
Той уточни, че в здравното заведение има единични свободни легла от пациенти, които ежедневно се изписват, но много бързо се запълват - дори в рамките на едно дежурство.

По думите на д-р Вълков със заповед на министъра на здравеопазването може да се увеличи легловата база, но кадровият проблем е факт в цялата страна.

"Доброволците са решение на проблема, макар и отчасти, защото умората в екипите е огромна. Проблемът с медицинските сестри е по-голям, отколкото с лекарите. Сестрите са на предела на възможностите си", коментира специалистът.

Д-р Трифонов посъветва пациентите със симптоми да се свържат с личните си лекари и да се правят тестове само на тези, които имат разгърната клиника: "При положителен резултат и развити някакви симптоми да потърси медицинска помощ, независимо от стадия на заболяването".

Според него предприетите противоепидемични мерки са достатъчни, ако се спазват стриктно.

"Не виждам в обществото притеснение от нарастването на случите на заразени с коронавируса. Неизпълнението на мерките е проблем", подчерта той.

Опитът в диагностиката и лечението на коронавирусната инфекция медикът определи като вероятна причина за успокоението сред обществото и подценяването на сериозността на заболяването.

В Инфекциозна болница е базиран и Координационният център за разпределение на пациенти с Covid и поради това там могат да се видят пациенти във всеки стадий на болестта и с различно протичане на заболяването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

,

преди 3 години

Оборудвайте частните болници с ковид легла. Стига са точили ЗК!

13

SP

преди 3 години

Доскоро ни обясняваха, че здравната система ще издържи а сега ваче е в колапс !

12

ЦИНИК

преди 3 години

Ако,жа са мре многу,ша стана гробар.По време на епидемията тогиз са печели много.Като у Лондон идно време га върлувала бубонната чума гробарите станали богати.Положението толкоз е изтървано,че прау ми са реве.Легла няаа,доктори няаа,сагъ остана и илачи да няаа.Сичкото михлюз от селу де избяга у градо от го мързи а работи на къра почна ,а са прибира.И жа докарат вирусо и тук.

fallback