Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Сериозни опасения за разрастването на епидемията от коронавирус у нас изрази здравният министър Костадин Ангелов.

Oще по темата
Според него ако нещата продължават по този начин здравната ни система няма да издържи на многото болни.

"Имаме дифузно разпространение на COVID-19. Вече не говорим за огнища и ако продължаваме с неглижирането на мерките, в един момент може да се окаже късно“, предупреди здравният министър от своя профил във Facebook.

"Затова предложих допълнителни мерки, които да гарантират социалната дистанция. Само чрез нея можем да прекъснем веригата на разпространение на вируса“, категоричен бе Ангелов.

"Очакват ни тежки зимни месеци – влизаме в грипния сезон и рискът здравната система да не издържи е реален. Медицинските специалисти в болниците и в спешна помощ, здравните инспектори са на абсолютния си физически предел.

От нас като общество зависи дали ще им помогнем, за да помагат те на нас", написа проф. Ангелов.

Имаме дифузно разпространение на COVID-19. Вече не говорим за огнища и ако продължаваме с неглижирането на мерките, в...

Публикувахте от Kostadin Angelov в Вторник, 27 октомври 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

Анонимен

преди 3 години

Какви мерки бе, министр. Снощи се върнах с полет от Испания, не само че температура не мерят, нито декларации вече взимат, които уж бяха задължителни. Ами стои една лелка с бял халат и само наблюдава как минават хората покрай нея. Това ако са мерки, аз съм трамвай, както казвах е като деца. Ей, ви, пандемия

90

Анонимен

преди 3 години

Тоя се исказва все едно за пьрви пьт поема поста , заради неадекватните му деиствия кои знае колко хора ще умрьт

89

Ал. Матросов

преди 3 години

Е, то не може да гориш маски по площадите и да бойкотираш всички възможни препоръки и после да викаш - "правителството не се справя с вируса",... който ние усилено разпространяваме.

fallback