Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов съобщи в своя профил в социалната мрежа Facebook, че се самоизолирал и се счита за поставен под карантина след положителния тест за COVID-19 на премиера Бойко Борисов.

Oще по темата
Последната среща на двамата е била в петък – денят в който стана ясно, че Борисов ще бъде поставен под карантина заради контакт със заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

"Уважаеми приятели, С оглед положителния тест за COVID-19 на премиера Борисов считам за свое задължение да ви информирам: последният ми контакт с министър-председателя беше в петък.

От днес, веднага след като разбрах, се самоизолирам и се считам за поставен под карантина. При първа възможност ще си направя PCR тест", посочи проф. Ангелов.

Както е известно този следобед Бойко Борисов съобщи в профила си във Facebook, че е заразен с коронавирус. Към момента, по преценка на лекарите, премиерът остава на домашно лечение.

Самият той сподели, че има общо неразположение.

От СРЗИ също излязоха с официална позиция относно положителният тест за коронавирус на Борисов.

"Премиерът е уведомил Столична регионална здравна инспекция и в момента е в ход епидемиологично проучване. Премиерът също е уведомил чрез американското посолство и представителите на американската делегация, които бяха на посещение в България и имаха среща с него в петък", съобщават от столичната РЗИ.
 
От там допълват, че като контактни лица Борисов е посочил министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, Деница Желева -началник на Политически кабинет на министър-председателя и Севдалина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ.
 
Всички лица контактували с премиера Бойко Борисов през последните дни, ще бъдат поставени под карантина, съгласно заповедта на здравния министър.
 
 

Уважаеми приятели, С оглед положителния тест за COVID-19 на премиера Борисов считам за свое задължение да ви...

Публикувахте от Kostadin Angelov в Неделя, 25 октомври 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 3 години

Ангелов за какво се притеснява? Нали е бил с маска?Еми ще се притеснява. Той маската се налага да я сваля, когато е на среща с Бочи, щото иначе как ще бъде задоволителна срещата с първия в държавата? И то стана от играчка - плачка. Скоро очакваме да не е здравен министър. Насъбраха му се изцепки, а реално свършена работа няма. Тъкмо мислехме че от Ананиев по-зле няма и сложиха тоя ръП. Сега Ананиев изглежда като колос на действията и логичната мисъл.

33

Анонимен

преди 3 години

Тоя е все с маска. Нали пазят,защо се изолира?!

32

681

преди 3 години

До друг *** Това е за да са по-убедителни в лъжите и за повече бройки.Жалки мизерници!

fallback