Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Светият синод на Българската православна църква - Българска патриаршия ще избере днес новия Доростолски митрополит. Двамата кандидати са Константийският епископ Яков и Величкият епископ Сионий. Митрополитите от Светия синод, начело с патриарх Неофит, с явно гласуване, ще изберат и утвърдят новия Доростолски митрополит, съобщиха от БПЦ.

На 18 октомври в престолния град на Доростолската епархия - Силистра, се състояха епархийските избори, на които бяха избрани двамата кандидати за митрополитския престол на Доростолската епархия. Тогава Константийският епископ Яков получи 18 гласа от епархийските избиратели в Силистра, а Величкият епископ Сионий - 12 гласа.

Епархийските избори се ръководеха от Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний, който беше определен от Светия синод за наместник на Доростолската епархия след кончината на митрополит Амвросий.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 3 години

Вържи СинодЪТ за да мирне държавата!

6

ЦИНИК

преди 3 години

А бря винаги съм са чудил с мойта проста селска главъ? От го наричат Светия (синод)?Кое муй светлото?Они сички ли са светци? Бааа ни вервам.Тия нъл са ора като назе.На тях не им ли са пие,яде,еб.?

5

инж. Ахмед Доган

преди 3 години

Честито на печелившия, със здраве да си харчи заплатата и даренията на миряните.

fallback