Снимка: БГНЕС
fallback

Всички лица, които са били контактни на премиера Бойко Борисов през последните няколко дни са в процес на налагане на карантина, обяви пред "24 часа" шефът на столичната районна здравна инспекция (СРЗИ) д-р Данчо Пенчев.

Oще по темата
Той уточни, че от инспекцията са се свързали незабавно с премиера след излизането на положителния му тест за COVID-19 и Борисов е посочил всички лица, с които е контактувал през последните дни.

Освен това премиерът е информирал лично чрез американското посолство и представителите на американската делегация, които бяха на посещение в България и имаха среща с него.

Информирани са още министрите на транспорта Росен Желязков и на енергетиката Теменужка Петкова, както и зам.-външният министър Георг Георгиев.

Колегите от инспекцията вече са се свързали и с всички екипи от министерския съвет, обслужвали срещите на премиера в петъчния ден, каза д-р Пенчев.

Премиерът е декларирал пред РЗИ, че от петък нататък не е имал никакви други срещи и се е бил самоизолирал, каза още д-р Пенчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 3 години

32 е прав.

29

Татул

преди 3 години

Искам да попитам, защо когато се разболяха 1/5 от персонала в нашата работа, доказани с ПСР тест, нито един представител на РЗИ или здравни служби не дойде при нас с предписание да ни карантинира или най малко да се зайтересува какво се случва с другите служители в предприятието. Трябваше две седмици да си налагам самокарантина и да не се виждам с близките си. А сега щото е Бат Бойко всички в карантина...Тук не мерим ли с два аршина?

28

Анонимен

преди 3 години

Всички лица, които са били контактни на премиера Бойко Борисов през последните няколко дни са в процес на налагане на карантина ..С други думи - Мафията излиза в отпуск , временно . През това време , ще броят наличностите в шкафчетата .

fallback