Снимка: БГНЕС
fallback
"Фундаменталният въпрос за страната ни е защо при толкова много болници имаме толкова малко капацитет и възможности да се справяме с COVID-19 и да овладяваме пандемията. Болниците по закон са задължени да лекуват. Цинизъм е да смятаме, че заповедта на някого ще лекува друг. Здравните норми предвиждат колаборация. Проблем на мениджмънта на болницата и на здравната система е недостигът на медицински персонал". Така в ефира на Нова ТВ здравният юрист д-р Мария Петрова ситуацията, при която болници отказват да приемат пациенти за лечение.
 
Петрова засегна и темата за издаването на направления за PCR тест. Вчера РЗИ-Благоевград намали броя на отпусканите направления на 30. Малко по-късно обаче ръководството на здравната инспекция промени решението.
 
"Когато сме в извънредна епидемиологична ситуация и обстановка, всички мерки, които се вземат за ограничаването на заразата са за сметка на държавния бюджет. Решението на РЗИ-Благоевград е мотивирано финансово, а и защото тези тестове не са с неизчерпаем ресурс", обясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 1Хилядата лева си ги дръж ти, купи си свещи и се моли да не се разболееш! В Германия доплащат 200евро/час в ковид отделенията и пак няма желаещи, тук ги искат доброволци! Да идат футболяги и чалгари да им работят, те взимат пет-шест цифрените заплати.

14

Ханонимен

преди 3 години

Ами на калпав народ Бойко му е крив. Като си биехте докторите се смеехте. Сега си ги внасяйте от чужбина.

13

Анонимен

преди 3 години

Исках те Бойко , има те Бойко ! Нямате държава ,нямате болници ,нямате лекари ,нямате качествени училища,нямате щкавчета пълни с пари .....Внимавай какво си пожелаваш , че може да се сбъдне

fallback