Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Всички близки контактни на потвърден случай на COVID-19 подлежат на 10-дневна карантина, считано от последния им контакт със заразеното лице.

Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов с издадена днес заповед, съобщиха от здравното министерство.

Изолацията за хората с положителна проба остава 14 дни, както и за изписаните от болница, които все още имат симптоми.

Личните лекари ще решават дали възрастните болни над 60 години трябва да отидат в болница или могат да се изолират у дома.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 21 - "И за какво да карантинират всички?!"Е могат поне да тестват двама - трима контактни с "грипоподобни" симптоми, поне да се ориентират какво е разпространението ако не друго... Абе много ги мързи да работят, това е цялата работа! Чакат хората сами да отидат да си направят тест и да им съобщят резултата, да се самокарантинират и да се самоизлекуват.

21

Анонимен

преди 3 години

"Това не важи за училищата. Там може контактен учител да обиколи 5-7 класа, но не тестват, нито карантинират всички"И за какво да карантинират всички?! Ми те по тая логика да издирват и карантинират всички, с които се возил в градския транспорт, с които се е срещал и говорил и пр.... Безумието става абсолютно.

20

Анонимен

преди 3 години

Да, в нашето училище има 3 болни учителки и в класовете, на които са преподавали около половината деца са с прословутите "грипоподобни" симптоми, ама всички си ходят на училище, никой никого не карантинира или тества. (А, и с градския транспорт си ходят, та в тая връзка избягвайте градския транспорт в пиковите часове....) Та много ми е интересно ще изпълнят ли заповедта на министъра и ще ги карантинират ли тия всичките класове? Доста са..

fallback