Снимка: БГНЕС
fallback

От утре, 22 октомври, се въвежда противоепидемична мярка за носенето на маска или друго средство, покриващо носа и устата, на открити обществени места. При струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м. гражданите трябва да носят маска или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.).

Изключения са клиентите в местата за хранене и в питейните заведения; спортуващите на открито и закрито; участниците в конгресно-конферентни мероприятия и др. подобни по време на изказванията си; водещите и гостите в телевизионни предавания. Изключения са и децата до 6-годишна възраст. 

Обществени са местата, които са достъпни за гражданите и/или са предназначени за обществено ползване.

Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов със издадена днес Заповед № РД-01-609/21.10.2020 г.

Съгласно същата заповед лицата, предоставящи административни и други услуги на граждани, следва да използват средствата на информационните и комуникационните технологии и при възможност да предоставят съответните услуги в електронна среда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Анонимен

преди 3 години

До С.В.В цял свят могат да сключват гей бракове, само българите не.В цял свят приемат Истанбулската конвенция, само българите не.Абей! Льохман!

60

С.В.

преди 3 години

Кактоя български народ не стана по умен и грамотен,а все повече затъпява. Цял свят могат да носят маски,но българите не. Цял свят може хората да спазват всички ограничения при това много по сериозни ,но българите нали всчк са професори,ддоримаски не желаят. Не носете,не спазвайте нищо,утре като затворят всичко пак ще почнете да ревете сто .... Само не знам защо трябва да страдат иномалмнте хора от така *** Само глоби яки за да влезе в крак тази разхайтена сбирщина.

59

Мунчо

преди 3 години

Странно, държат в клас по 25 ученици без маски, обикалят кабинети, срещат се с други ученици, мишкште и клавиатурите в компютърните кабинети минават през стотина ръце, и.....ИЗНЕНАДА- на вън- с маска!

fallback