Снимка: БГНЕС
fallback
Отбелязваме Деня на българския лекар и по този повод, от днес до 23 октомври три от водещите клиники в столичната болница "Св. Иван Рилски" ще извършват безплатни консултации на пациенти по документи, предаде БНР.
 
Безплатните консултации ще се извършват в Клиниката по хематология и онкология, Клиниката по обща и ендоскопска хирургия и Клиниката по нефрология.
 
Заради ситуацията с COVID-19 в страната консултациите няма да бъдат на място в болницата, а само по документи.
 
Проф. Анатолий Филипов - началник на Клиниката по обща и ендоскопска хирургия обясни, че кампанията е свързана с Празника на българския лекар, който отбелязваме днес.
 
Инициативата ще улесни пациентите в Covid обстановката, каза още проф.Филипов:
 
"Ръководството на болницата и водещи специалисти в клиниката взеха решение да улеснят пациентите. С онлайн-комуникация да можем да съкратим престоя им в болница, тоест да идват по веднъж само с готова документация. Това ще улесни, смятаме ние, значително пациентите в комуникацията с водещи специалисти в страната".
 
Проф.Филипов добави още, че по време на кампанията пациентите ще могат да комуникират с трите клиники чрез имейли. Няма да се изисква физическо присъствие, освен ако лекарят не прецени, че има основание за такова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback