Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Осемнайсет души с коронавирус са починали през последните 24 часа, като така общият брой вече е 986 души.

Сред жертвите са мъж на 51 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания, както и жена на 49 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания, както съобщава Единният информационен портал.

Починали са още и мъж на 55 г. с диабет, мъж на 74 г., за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания, мъж на 50 г. с диабет и сърдечно заболяване, жена на 73 г. с хронично белодробно заболяване, жена на 77 г. със сърдечно заболяване, жена на 64 г. с хронично белодробно заболяване, мъж на 78 г. със сърдечно заболяване, жена на 69 г. с хронично бъбречно и сърдечно заболяване, жена 65 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания, мъж на 76 г., за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания, мъж на 78 г. с хронично белодробно заболяване, жена на 63 г. с диабет, сърдечно и хронично бъбречно заболяване, жена на 74 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания, жена на 79 г. с диабет, мъж на 85 г. със сърдечно заболяване и жена на 68 г. с диабет и сърдечно заболяване.

Oще по темата

Медицинските служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция у нас, са общо 1551. Нови 19 случая са регистрирани през изминалото денонощие. 6 от тях са установени при лекари, 7 - при медицински сестри, 3 - при санитари, 1 - при фелдшер и 2 - при друг медицински персонал.

395 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас за изминалото денонощие. PCR тестовете, направени през последните 24 часа, са 1581.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е: Благоевград - 17; Бургас - 6; Варна - 3; Велико Търново - 4; Видин - 1; Враца - 5; Габрово - 19; Добрич - 4; Кърджали - 3; Кюстендил - 1; Ловеч - 2; Монтана - 10; Пазарджик - 5; Перник - 9; Плевен - 6; Пловдив - 11; Разград - 1; Силистра - 1; Сливен - 84; Смолян - 6; София област - 10; София град - 145; Стара Загора - 3; Търговище - 23; Хасково - 1; Шумен - 14; Ямбол - 1.

29503 са общо потвърдените случаи на новия коронавирус у нас. 11574 от тях са активни. 16943 са излекуваните лица. От тях 31 са регистрирани през последното денонощие.

1500 пациенти с доказан COVID-19 са настанени в лечебни заведения за болнична помощ. 74 от тях се намират в интензивни отделения и клиники.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

За енти път

преди 3 години

До ВъпросТогава се правеше карантина, за да се унищожи смъртоносният щам на този вирус. Това са четири периода по 14 дни. Повече карантина няма да има, понеже тече естествена ваксинация с по-слабия (относително) щам.Ако имаше ваксина много хора нямаше да я искат, а сега искат, не искат, ще си пробват късмета... Разбира се, при нас е побългареният вариант... Общо взето се очаква да изпукат непригодните еволюционно... Естественият подбор в действие, нищо че има цивилизация и някои виждат прогрес

39

Анонимен

преди 3 години

Ами то и при нас в болницата почина жена на 36г, но годините не са фактор. Не е от корона вирус де. Нима на по-млада възраст не си отиват хора...

38

Анонимен

преди 3 години

Абе гледай ги тия, мислят си че не верваме. Няма такова нещо бе хора, сичко верваме.

fallback