Снимка: БГНЕС
fallback

Със заповед на шефа на ГДБОП е разпоредена дисциплинарна проверка за изясняване на всички обстоятелства, довели до нахлуването на баретите на грешния адрес в столичния ж.к. "Левски Г“ на 5 октомври. Това обясни МВР шефът Христо Терзийски в парламента, след като дойде по настояване на социалистите които смятат, че това е срамно петно върху ГДБОП.

Семейство се оплака, че спецсилите са нахлули в дома им рано сутринта, били са бити и никой не им е обяснил защо барети нахлуват в дома им.

Oще по темата

Неприятната случка стана по време на спецакцията за задържането на престъпната група за лихварство, рекет, изнудване, разпространение на наркотици в началото на миналата седмица.

Терзийски обясни, че групите на спецсилите са получили инструктаж сутринта преди операцията.

Екипът, който е сбъркал адреса, е номер 9.

"Екип номер 9 по предватилнено изготвен план е определен за адрес в „Левски Г“. Той се състои от трима от ГДБОП, екип на спецсилите на МВР и жандармерия. От екип 9 са разбрали точния адрес сутринта при инструктажа и са въвели адреса в джипиеса на служебния автомобил“, обясни Терзийски.

Впоследствие обаче е установено, че вместо в блок 7 са пристигнали в блок 4, което е установено след това, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

225

Анонимен

преди 3 години

Бой по манерките, само така.Първо бият, после питат.Ако вземат да питат всеки, какви бопаджии са?

224

Летя с колата

преди 3 години

Джи-пи-еса ги завел на грешно място. Ок! Всички знаем, че това се случва постоянно. Ама, ***, на входа нали пише номера на блока?????Или давай да ги набием, пък после ще видим :(

223

к.234 - продължение

преди 3 години

Правят си справката, виждат че не съм аз търсеното лице, пожелаваме си хубав ден и ме оставят.Разликата с БГ от земята до небето, нашите милиционери сигурно щяха да ме смелят от бой, а ако ги питам нещо най-много да ме напсуват

fallback