Снимка: БГНЕС
fallback
Не възнамеряваме да затягаме мерки, трябва да спазваме сегашните – дисциплина, отговорност, носене на маски, ползване на дезинфектанти, лична хигиена, заяви здравният министър Костадин Ангелов на брифинг в Министерски съвет.
 
Той за пореден път заяви, че няма да се затварят градове, няма да се поставят КПП-та и няма да се прилагат ограничителни мерки, но ще има засилен контрол.
Oще по темата
"Трябва да свикнем да живеем с този вирус и да спазваме разписаните мерки, защото те дават и ще дават най-голяма сигурност, подчерта министърът.
 
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев съобщи, че заразените деца с коронавирус са 162, а учителите – 159. Засега не се предвижда цялостно затваряне на училищата. От началото на учебната година минаха 30 дни. Това означава, че по 5-6 учители и ученици се заразяват на ден, каза още Вълчев и добави, че 99,7% от учениците учат присъствено.
 
Отпускат се 14 млн. лв. за компютри за учители и ученици, съобщи още Вълчев. Средствата са от държавния бюджет. 12 000 от машините ще са за ученици, а други 4000 – за учители. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 3 години

4000 компютъра?! Много бе! И за кой даскал или у-ще по -напред??

20

Анонимен

преди 3 години

Това същият човек ли е , който при 70 заразени за денонощие ни обясни за корона от тръни, избор кой ще живее и кой ще умре, камиони с трупове ....После ама защо не ни вярвате и не ни слушате? Ами защото за власт сте готови на всичко, дори да ни жертвате нас - хората!Сега при 700 заразени е време за затягате на мерките, но банкянския пътен инженер е умрял от страх да не го изгоним и не дава, а и Ричард Алибегов трябва да изкара за Бентли!

19

Анонимен

преди 3 години

Тоя на снимката горе, е директно за затвора по-бързата процедура! Заплашваше с масови убийства, трупове в чували, моргите пълни, трупове в паркове и детски площадки, Арена АрмеНец пълна с чували с трупове!!!

fallback